arrow_back

Nieuw Elan wil sluiting huisartsenpost voorkomen


André de Jeu, fractievoorzitter van Nieuw Elan, heeft een dringende oproep aan het college van burgemeester en wethouders gedaan om de voorgenomen sluiting van de huisartsenpost in het Alrijne ziekenhuis in Alphen aan den Rijn te voorkomen.

"Het bericht leidde zeer snel tot veel verontwaardiging en onrust onder de inwoners van Alphen aan den Rijn", aldus De Jeu. "Wij hebben in deze gemeente zorg op maat en zorg dichtbij de mensen hoog in het vaandel staan. De sluiting van de nachtapotheek baarde ons al zorgen en het ontbreken van een basisziekenhuis vinden wij niet goed. Dat nu ook de huisartsenpost sneuvelt vinden wij zeer ongewenst."

De Jeu roep burgemeester en wethouders op om op zeer korte termijn in gesprek te gaan met de gemeenteraad, bijvoorbeeld voor of na de raadsvergadering van 14 december. "We moeten komen tot een gezamenlijk gedragen initiatief. Wat mij betreft uiteraard om dit voorgenomen besluit te voorkomen."

Nieuw Elan is zich zeer bewust van het feit dat de gemeente niet gaat over de interne aangelegenheden van het Alrijne ziekenhuis. Toch wil de politieke partij zich inzetten om sluiting van de huisartsenpost te voorkomen. Een initiatief vanuit het gemeentebestuur is daarvoor een eerste stap.



Reacties

Locatie