arrow_back

Aanmelding bedrijven voor open dagen gestart


Sinds 15 januari 2018 melden bedrijven en organisaties in het Groene Hart zich aan op kombinnenbijbedrijven.nl om mee te doen aan open dagen.

Ze ontvangen bezoekers in de week van maandag 9 april t/m zaterdag 14 april. Dit betekent dat ze hun deuren wagenwijd openzetten voor potentiële nieuwe werknemers en iedereen die binnen wil kijken bij een bepaald bedrijf. Het is voor alle partijen gratis.

Bedrijven en organisaties bepalen zelf wanneer ze mensen in die week ontvangen. Op een of meer dagen, en op welke tijden. De inschrijving voor bezoekers op kombinnenbijbedrijven.nl start op 1 maart.

Werknemers van de toekomst

Bezoekers kiezen een of meer bedrijven of organisaties waarvoor ze belangstelling hebben. Iedereen is welkom. Bedrijven plaatsen vacatures op kombinnenbijbedrijven.nl voor de werknemers van de toekomst. Hierbij gaat het om betaald werk, leerwerkplekken, stageplaatsen, werkervaringsplaatsen en vrijwilligerswerk. Daarnaast bieden bedrijven praktijkopdrachten voor scholieren.

Kennismaken op een laagdrempelige manier

Uniek aan deze open dagen is dat werkgevers op een laagdrempelige en makkelijke manier kunnen kennismaken met potentiële nieuwe werknemers. Werkgevers zien ‘wat voor vlees men in de kuip heeft’. De werknemer van de toekomst krijgt een kijkje in de keuken en kan zich oriënteren en presenteren. Deze kennismakingen bieden kansen op vervolg.

Regionale economie stimuleren

De jaarlijkse ‘Kom binnen bij bedrijven’ campagne heeft een sterk positief effect op de regionale economie. Sinds de start in 2014 vinden namelijk steeds meer mensen werk. Door deze campagne in 2017 vonden 94 mensen werk: 43 een betaalde baan, 31 een stageplaats, 7 een leerwerkplek/werkervaringsplaats en 13 mensen vonden vrijwilligerswerk.
Daarnaast groeit ieder jaar het aantal bedrijven dat meedoet en het aantal bezoekers dat zich inschrijft. Werkgevers die meedoen zetten hun bedrijf gratis in de schijnwerpers én profiteren van een regionale arbeidsmarkt.

Gemeenten die deelnemen

Gemeenten die deelnemen zijn Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Oudewater, Waddinxveen, Woerden en Zuidplas.

Onderdeel van Groene Hart Werkt!

De ‘Kom binnen bij bedrijven’ campagne is onderdeel van het regionale platform Groene Hart Werkt! Dit is hét regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart. Groene Hart Werkt! verbindt ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar. Voorop staat het mogelijk maken van samenwerking tussen deze partijen aan circulaire initiatieven. Meer informatie: groenehartwerkt.nl.



Reacties