arrow_back

Aarhof wordt people centre!


Tijdens de informatiemarkt van afgelopen donderdag werden de aanwezigen geïnformeerd over de plannen van het stadshart Lage Zijde. Diverse woningbouwprojecten worden begin volgend jaar afgerond en vervolgens ook weer gestart om zo de gehele transformatie van dit gebied rond 2021/2022 af te ronden. In totaal zullen er rond de 500 woningen opgeleverd worden inclusief de al opgeleverde woningen aan het Thorbeckeplein.  

Naast de woningbouw waren ook de eigenaren van de Aarhof aanwezig om zich voor te stellen. Zij gaven aan bijna het dubbele aantal woningen te willen bouwen dan de vorige eigenaar wilde en van de Aarhof een ‘People Centre’ te willen maken. Beleving staat bij de nieuwe plannen voorop die als het aan de wethouder en nieuwe eigenaren ligt zo snel mogelijk vorm krijgen. Afhankelijk van de procedures hopen beide partijen om zo snel mogelijk meer uitwerkingen te presenteren.

‘’Nieuw Elan is zeer enthousiast over de intenties die er zijn rondom de Aarhof, de uitgewerkte plannen rond de woningbouw en ook niet te vergeten de plannen van het voormalig V&D pand. Het aantal winkelruimte wordt gereduceerd van 3000 m2 naar 1500 m2 en wederom komen hier woningen.’’ Aldus Raadslid Evon Zevenbergen (Woordvoerder op deze commissie namens Nieuw Elan).Reacties

Locatie