arrow_back

Afval aanbieden bij Ecopark blijft hele jaar gratis


Het aanbieden van afval zou twaalf keer gratis zijn en daarna zou er een kleine bijdrage worden gevraagd. De gemeenteraad wil dit echter betrekken bij de bespreking van het complete afvalbeleid begin volgend jaar, dus gaat de kleine bijdrage niet door.

Een eigen bijdrage voor het aanbieden van meer afval is opgenomen in de Belastingverordeningen en tarieven 2021. Inwoners mogen per afvalpas twaalf keer gratis afval aanbieden bij Ecopark de Limes. Vanaf de dertiende keer kost dit 14,95 voor 4 kubieke meter.

Volgens wethouder Erik van Zuylen is dit de uitvoering van een door de gemeenteraad opgelegde taakstelling. De oppositiepartijen zijn het hier niet mee eens en vinden dat een nieuw tarief eerst door de raad besproken moet worden. De gemeenteraad zal dit nu in het eerste kwartaal van volgend jaar doen tijdens de besprekingen van het complete afvalbeleid.

Een amendement van de VVD werd in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 10 december uiteindelijk met 19 stemmen voor en 18 stemmen tegen aangenomen. De oppositie was voltallig aanwezig en stemde voor, de coalitie had twee afwezige raadsleden en stemde tegen.



Reacties