arrow_back

Al ruim € 7.000 ingezameld voor BeleefTV voor ouderen met dementie


De bewoners van de Muzelaar hebben vorige maand kennisgemaakt met de mobiele activiteitentafel BeleefTV. Met een crowdfundingsactie hoopt de Muzelaar genoeg geld in te zamelen om de bewoners vaker van de BeleefTV te kunnen laten genieten.

De Muzelaar is een kleinschalig wooninitiatief voor 14 ouderen met dementie. Zij bieden zorg voor mensen met dementie in een kleinschalige setting, waarbij de individuele wensen en behoeften van de bewoners centraal staan.

Vorige maand hebben de bewoners van de Muzelaar een week lang kennisgemaakt met de BeleefTV. Deze mobiele activiteitentafel heeft een groot aanbod van activiteiten die aansluiten bij iedere bewoner met dementie en zijn of haar beleefwereld. Er kunnen spellen gespeeld worden, zoals een woordzoeker, sjoelen of puzzelen. Ook kunnen er praatplaten en foto’s van vroeger bekeken worden om herinneringen op te halen en gesprekken aan te knopen met elkaar.

De BeleefTV bleek een schot in de roos. “De BeleefTV had veel effect op onze bewoners. We zagen prikkeling, plezier, emotie, ontspanning, maar bovenal heel veel gezelligheid met elkaar. Al met al een zeer positieve ervaring!” Een mooie bijkomstigheid is dat de BeleefTV verrijdbaar, in hoogte verstelbaar en kantelbaar is, zodat deze door iedereen gebruikt kan worden.

Om de ouderen vaker van de BeleefTV te kunnen laten genieten, is de Muzelaar een crowdfundingsactie gestart met als streefbedrag € 11.000. “We hopen dit bedrag snel op te halen, zodat we de bewoners weer snel plezierige activiteiten kunnen aanbieden met de BeleefTV.” Inmiddels is er ruim € 7.000 binnengehaald. Wil jij ook een steentje bijdragen? Doneren kan hier.Reacties