arrow_back

Alphen in het nieuws bij Ondernemend Nederland, RTL


In het programma RTL Ondernemend Nederland geeft wethouder Gerard van As een toelichting op het vestigingsbeleid voor ondernemers in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn is een aantrekkelijke vestigingsplek voor bedrijven vanwege de strategische ligging in de Randstad en de goede verbindingen via weg, rails, lucht en water.

Met behulp van een groot netwerk helpen we ondernemers op weg om met de juiste partners in contact te komen. Zo zorgen we ervoor dat bedrijven op een passende plek terechtkomen. De gemeente investeert in de lokale economie, via onder andere een Lokaal Economisch Fonds. Daarmee is geld beschikbaar voor concrete economische projecten in de gemeente, bijvoorbeeld op bedrijventerreinen. In de Economische Development Board Alphen aan de Rijn zijn toerisme en recreatie, de Greenport, de gemeente en de VOA, onze actieve ondernemersvereniging, vertegenwoordigd. Samen geven zij een flinke boost aan een goed ondernemersklimaat.

"Als wethouder Economische Zaken ben ik trots op onze economie en ondernemersklimaat. Voor uw werknemers heeft Alphen aan den Rijn ook veel te bieden; een aantrekkelijk woonklimaat, in stad en dorp. Een vernieuwd en levendig stadscentrum, bruisende evenementen in alle dorpen en kernen en voldoende scholen en goede sportvoorzieningen," aldus wethouder Gerard van As.

Alphen aan den Rijn heeft overal glasvezel. Onze bedrijventerreinen  vertegenwoordigen een brede ketenbediening. Bedrijventerrein Schans II bijvoorbeeld loopt voorop op het gebied van duurzaamheid. Gemeente, omgevingsdienst en het parkmanagement hebben een methodiek ontwikkeld om prestaties op het gebied van duurzaamheid te meten. De gemeente ondersteunt deze ontwikkeling omdat zij flinke ambities heeft op het gebied van duurzaamheid. 

De uitzending wordt op zaterdag 11 november om 12.30 uur herhaald op RTL 7. Reacties

Locatie