arrow_back

Alphen-Stad krijgt woontorens in centrumgebied


De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn is akkoord gegaan met de plannen voor de renovatie van winkelcentrum De Aarhof inclusief de twee woontorens. Over de aankoop van de parkeergarage zijn de meningen verdeeld, dus daar wordt later nogmaals over gesproken.

Wethouder Gerard van As mag opgelucht ademhalen. Na verstrekken van heel veel informatie en voor de derde keer praten als Brugman heeft hij dan toch de handen op elkaar voor de stadse allure van het laatste grote project in het Alphense stadshart. Het schetsontwerp bestaat uit een vernieuwd winkelcentrum met een schil van woningen en als kers op de taart de twee fier omhoog stekende woontorens.

Maar liefst dertig raadsleden stemden voor de uitgangspunten voor de herontwikkeling van De Aarhof. Deze uitgangspunten zijn verbeeld in het schetsontwerp. Daarbij staat nog niet vast in welke prijsklasse een woning valt en wil de gemeenteraad bijvoorbeeld een anti-speculatiebeding eisen. Ook wil de gemeenteraad een forse participatieronde inclusief een uitgebreid verslag aan de raad.

Een heikel punt is de geplande eventuele aankoop van de te bouwen parkeergarage. Het gaat dan vooral om de financiering. "Dat geld is er niet", aldus verschillende partijen. Daarom stelde wethouder Van As voor om de financiële mensen van de partijen inzicht te geven in het kostenplaatje. Dat gebeurt in een besloten vergadering omdat: "Ik kan niet alle cijfers van ontwikkelaar SB zomaar op straat leggen."

Benieuwd hoe het vernieuwde winkelcentrum er straks uit komt te zien? Bekijk dan onderstaande schetsontwerpen.



Reacties