arrow_back

Alphen voor even wereldnieuws door megajacht Project 817


Alphen was voor even wereldnieuws. Niet alleen Nederlanders waren onder de indruk dat het 94 meter lange jacht met passen en meten door de Alphense bruggen voer. Ook in het buitenland bleef het spektakel niet onopgemerkt. De Amerikaanse televisiezender CNN besteedde aandacht aan het fenomeen. 

Op donderdag 15 april stonden Alphenaren langs het water te kijken hoe het jacht van Feadship van Lent met een lengte van maar liefst 94 meter door de Rijn voer. Niet alleen in Nederland was dit het gesprek van de dag. Ook bij buitenlandse media viel het megajacht op. 

CNN publiceerde op donderdag 22 april een artikel, waar Alphen aan den Rijn weer eens op de kaart werd gezet. ‘’Je ziet niet elke dag een gigantisch superjacht door de smalle grachten van Nederland slingeren’’, zo meldt het wereldwijde nieuwskanaal. ‘’In een reeks verbluffende beelden wordt het schip, een van de grootste die in 2021 te water werd gelaten, met sleepboten door het water geleid, langs huizen en kerken, terwijl de menigte met verbazing toekeek’’, aldus CNN.  



Reacties