arrow_back

Alphenaren vol lof over jongeren die afval opruimen in Componistenbuurt


Op social media wordt nogal eens onvrede geuit over het gedrag van jongeren, maar dit keer waren Alphenaren in de Facebookgroep Allemaal Alphenaren vol lof over een tweetal jongeren. Zij ruimden afval in de Componistenbuurt op.

Zwerfafval is al langer een probleem op diverse plekken in Alphen. Ook afgelopen jaarwisseling was het op veel plekken raak. De gemeente sloot uit voorzorg de prullenbakken en containers, ondanks het landelijk vuurwerkverbod. Afval werd toen in veel gevallen naast de prullenbakken gegooid. Medewerkers die de prullenbakken afgelopen maandag weer openden, kwamen onderweg veel schade en rommel tegen op straat.

Positief zijn daarom initiatieven die helpen om de Alphense straten schoon te houden. Zo gaat een groepje enthousiaste vrijwilligers regelmatig in de omgeving van Kerk en Zanen de straat op afval op te ruimen, op initiatief van Louiza Veelenturf. Ook een tweetal jongeren heeft het initiatief genomen om er met de skates op uit te gaan en in de omgeving van de Componistenbuurt afval op te ruimen. Gewapend met een vuilniszak hebben zij het afval van het gras en uit de bosjes opgeruimd.

Een Alphenaar deelde de actie van de twee jongeren in de Facebookgroep Allemaal Alphenaren. Wat volgde was een lofzang voor het tweetal, wat zich uitte in honderden likes en tientallen reacties. “Zo kan het dus ook. Goed bezig”, “Echt geweldig dat ze dit doen”, “Fantastisch voorbeeld!” en “Bravo”, zo klonken vele reacties.

Ook een politieagent reageerde enthousiast: “Hier word ik oprecht heel vrolijk van!!! Als deze jongens/meiden uit hun eigen beweging dit zijn gaan doen zijn ze een groot voorbeeld.” De moeder van een van de twee jongeren liet ook van zich horen. “Dank voor alle positieve reacties op de inzet van mijn dochter en haar vriendinnetje. Ze doen dit samen en geheel vrijwillig.”



Reacties