arrow_back

Alphense begraafplaatsen worden optimaal ingericht


De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft vastgesteld dat wethouder Gert-Jan Schotanus aan de slag kan met het meest optimale scenario voor de toekomst van de Alphense begraafplaatsen. Wel wil de raad ook natuur begraven mogelijk maken en zij wil geen tariefverhoging voor 2022.

De toekomst van de Alphense begraafplaatsen is vastgesteld door de gemeenteraad op donderdag 14 oktober. Afgesproken is dat de begraafplaatsen optimaal worden ingericht en onderhouden. Eerder is uitgebreid gesproken over scenario 3, de meest uitgebreide optie, tijdens een commissievergadering op 7 oktober.

De gemeenteraad heeft wel een aantal wijzigingen aangebracht.

  • Allereerst wil de raad dat de aula bij de begraafplaats Benthuizen wordt behouden met een wijziging van de functie. Het gebouw past bij het beeld van de begraafplaats en dat is belangrijk. Waar het gebouw voor gebruikt gaat worden, moet met de inwoners worden besproken.
  • Als tweede wil de raad dat de huidige tarieven het komende jaar ongewijzigd blijven. Ondertussen moet op basis van scenario 3 worden doorgerekend wat deze zouden moeten zijn. Daarna is het aan de nieuwe coalitie, dus na de gemeenteraadsverkiezingen van maart, hoe deze worden vastgesteld.
  • Het derde punt is natuur begraven. Dit was door de ambtelijke werkgroep als ongewenst aangemerkt. De gemeenteraad vindt unaniem dat de mogelijkheid voor natuur begraven ook in de eigen gemeente mogelijk moet zijn.


Reacties