arrow_back

Alphense schenkt aan de voedselbank in het kader van haar project ‘dubbelblij’


Toen de schoondochter van de Alphense Ina Wijnberg vroeg wat ze met haar eerste AOW uitkering zou doen, had zij geen antwoord. “Je eerste AOW mag je helemaal voor jezelf houden.” Toch begon het te knagen en bedacht ze het initiatief ‘dubbelblij’, waarmee ze in deze coronatijd de voedselbank steunt.

Ina kon eerst niets bedenken. “Zeker in deze coronaperiode is het een vraag die mij bezighoudt. Je hoort en leest over mensen die te weinig geld hebben om het hoofd boven water te houden. Over bedrijven die bijna omvallen.” Met het doel in deze coronatijd iets te doen voor de kleine middenstander, bedacht zij een plan iets te kopen en dat vervolgens te schenken aan de voedselbank. “Dan maak ik de winkelier blij, én mensen die aangewezen zijn op de voedselbank.”

Het initiatief kreeg de naam ‘dubbelblij’. “Het plan was om voor € 500 eieren en mandarijnen bij de Goudreinet in Alphen te kopen en die dan te doneren aan de voedselbank.” Er werd contact gezocht en de actie werd van harte ondersteund, waarbij de Goudreinet nog iets extra’s bijdroeg zodat nog meer mensen blij gemaakt konden worden. Woensdag 10 februari werden er 2300 eieren en twee grote kisten mandarijnen afgeleverd bij de voedselbank.

“De gedachte is, hoe klein ook, maar wat kun jij betekenen voor mensen? Hoe maak jij ‘dubbelblij?’ Alphenaren die ook enthousiast zijn en een mooi idee hebben, kunnen mij een berichtje sturen op Facebook. Mogelijk enthousiasmeer jij ook weer anderen die nu niet goed weten wat ze kunnen doen. Dan kunnen we in deze lastige periode van ons leven anderen helpen en een beetje blij maken.”

Foto: ingezondenReacties