arrow_back

Alphense zwembaden krijgt komende vijf jaar extra geld


Gekoppeld aan de verlenging van het vijfjarig contract met De Thermen 2 is een extra subsidie van 250.000 euro. Daarmee is de gemeente Alphen aan den Rijn akkoord gegaan. Net als in de commissie van 5 maart was de raad in overgrote meerderheid enthousiast.

Er was geen vuiltje aan de lucht tijdens de behandeling van het voorstel om De Thermen 2 opnieuw een vijfjarig contract voor het beheer van de twee Alphense zwembaden De Hoorn en AquaRijn aan te bieden. Gekoppeld aan dit voorstel was een noodzakelijke financiële injectie  van 250.000 euro per jaar.
Het voorstel was uitgebreid besproken tijdens de commissievergadering op 5 maart en ook toen al waren vrijwel alle partijen het eens met het voorstel. Wel waren er nog een paar vragen die moesten worden beantwoord, anders was de contractverlenging zelfs niet heel kort besproken tijdens de raadsvergadering.
De enige tegenstemmers in de gemeenteraad op donderdagavond 26 maart waren SP en RGL, die allebei vinden dat De Thermen 2 een commercieel bedrijf is en het zelf uit moet zoeken met de financiën.

PAW en Hazelaar
Los van het vernieuwde contract met De Thermen 2 voor de Alphense baden was er een motie van SP en RGL om ook subsidie te geven aan het Prins Willem Alexanderbad in Koudekerk en De Hazelaar in Hazerswoude-Dorp. Dat is echter appelen met peren vergelijken. "Een professionele organisatie kun je niet een op een vergelijken met een vrijwilligersorganisatie. Wij waarderen de vrijwilligers zeer en we zijn in gesprek met de beide besturen", meldde wethouder Gert-Jan Schotanus, die van plan is om de baden te helpen met hun duurzaamheidsopgave en tussen neus en lippen door opmerkte dat een samenwerking met De Thermen 2 wellicht voor de hand ligt.



Reacties