arrow_back

Alphens.nl ontploft door nieuwsbericht over sluiting terras Restaurant de Zeeger


Op zaterdagmiddag 1 mei plaatsten wij op Alphens.nl een bericht over Restaurant de Zeeger. Zij moesten per direct hun terras sluiten. Wat er toen gebeurde hadden we nog nooit eerder meegemaakt. Alphens.nl ontplofte. Het bericht werd afgelopen weekend ruim 433.000 keer gelezen.

Woensdag 28 april konden Alphense horecaondernemers hun geluk niet op toen zij de terrassen mochten openen. Voor Restaurant de Zeeger was dit echter van korte duur. Zaterdag om 12:00 uur stond de gemeente op de stoep met de boodschap dat zij hun terras per direct moesten sluiten. Dit tot frustratie van eigenaar Robert van den Bovenkamp. “Dit slaat helemaal nergens op”, zei hij.

Waarom moest Restaurant de Zeeger hun terras sluiten? Omdat ze gevestigd zijn op een commercieel sportcomplex. Onzin, meent Van den Bovenkamp. “We zijn gewoon een restaurant. Het is niet dat we enkel open zijn voor golfers, er komen juist veel wandelaars en fietsers naar ons terras, vanuit de hele regio.” De eigenaar is bang dat hij nu pas op z’n vroegst in juni weer open kan. “Hierdoor lopen we echt veel inkomsten mis. We zitten nu al zo lang in deze situatie, dat ik niet weet hoe we dit ooit nog kunnen overleven als we daar niet eens de kans voor krijgen.”

Honderden bezoekers

Dat het bericht flink wat teweeg bracht werd al snel duidelijk, het aantal bezoekers op de website liep namelijk in rap tempo op. Wat eerst een paar honderd bezoekers waren, werden er steeds meer, totdat de teller bleef steken op een paar duizend bezoekers die tegelijk op de website zaten om het nieuwsbericht over Restaurant de Zeeger te lezen. Nog nooit zaten er zoveel mensen tegelijkertijd op Alphens.nl. Dat onze website daar niet helemaal op had gerekend bleek wel, er moest zelfs even worden ingegrepen om zoveel bezoekers tegelijkertijd aan te kunnen.

Niet gek dat er dan ook diverse records zijn verbroken. In één weekend hebben maar liefst 484.776 bezoekers Alphens.nl bezocht, dat is zelfs hoger dan ons maandelijkse gemiddelde van 450.000. Het dagrecord werd op zondag 2 mei verbroken, deze dag bezochten 303.796 bezoekers Alphens.nl. Het bericht over Restaurant de Zeeger werd die dag maar liefst 364.222 keer gelezen door 261.349 bezoekers.

Aan al onze lezers, bedankt! Ook de komende periode zullen wij jullie uiteraard weer voorzien van alles wat in Alphen gebeurt. Aan Restaurant de Zeeger, we hopen met jullie mee dat jullie snel de deuren weer kunnen openen. Hopelijk voelt het als een hart onder de riem dat zoveel mensen met jullie meeleven.



Reacties