arrow_back

Alphia stijgt op de ranglijst na alweer een zege

Voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen CVC Reeuwijk stond Alphia op de zesde plaats in de derde klasse A. Na de wedstrijd, die met 3-2 gewonnen werd, bleek de club opeens derde te staan en komt wellicht deelname aan de nacompetitie in zicht. Het is zo goed als zeker dat aan het eind van de rit plek drie toereikend is.

Alphia begon sterk aan de partij en leek met fraaie, snel uitgevoerde aanvallen op een vroege treffer uit te zijn. Diverse mogelijkheden om dat te realiseren bleven echter onbenut, maar na tien minuten was het toch raak. Floris Buijnink wist een van die aanvallen wel beheerst af te ronden. De bezoekers kwamen er in die openingsfase amper aan te pas, maar gingen na een minuut of twintig alleraardigst mee voetballen. De gelijkmaker na een half uur kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Of eigenlijk toch wel. De bal vloog uit een vrije trap plompverloren in de bovenhoek. Doelman Robbert Plug reageerde niet en was waarschijnlijk in de veronderstelling dat het projectiel over zou vliegen. Toch zouden de gastheren met een voorsprong de rust in gaan. Met nog een minuut te gaan bediende Killian Bouwhuis Bryan de Bruin op maat: 2-1.

Na de pauze namen de bezoekers het initiatief in handen, maar het was Alphia dat als eerste scoorde. Daar was wel de hulp van een tegenstander voor nodig, die liep de bal na drie minuten al in het eigen doel. Twee goed voetballende teams maakten er een leuke wedstrijd van en het ging over en weer. Toen CVC Reeuwijk met nog ruim een kwartier te gaan op 3-2 kwam werd het nog heel spannend. Om te trachten toch nog tenminste een punt te pakken gingen de Reeuwijkers er nog vol tegenaan en dat leverde aan de andere kant ruimte op voor de snelle Alphense buitenspelers. De beslissende juiste voorzet ontbrak echter steeds en anders was er wel de bijzonder scherp vlaggende grensrechter die een spaak in het wiel stak. Het bleef bij die uiteindelijk toch wel verdiende 3-2 en Angelo Leverock en zijn mannen zijn op de goede weg. Alphia gaat zaterdag op bezoek bij Nieuwkoop, waarvan op eigen veld met 3-2 werd verloren.