arrow_back

Alrijne Ziekenhuis in Alphen gaat verbouwen: poliklinische zorg wordt uitgebreid


Het komende half jaar wordt het nodige verbouwd aan Alrijne Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn. Voor Alphenaren betekent dit dat zij straks vaker een afspraak kunnen maken in het Alphense ziekenhuis. Ook komt er eind dit jaar een centrale aanmeldbalie bij de hoofdingang.

Inwoners van Alphen aan den Rijn kunnen binnenkort vaker een afspraak in Alrijne Ziekenhuis Alphen aan den Rijn maken. Alrijne optimaliseert en verbouwt in het komende half jaar de poliklinieken in Alphen, zodat er meer ruimte gecreëerd wordt voor spreek- en behandelkamers.

Centrale aanmeldbalie

Daarnaast komt er einde van het jaar een centrale aanmeldbalie bij de hoofdingang van Alphen. Bij deze balie melden patiënten zich en kunnen dan direct door naar de polikliniek. Doordat er dan veelal geen balie per polikliniek meer nodig is, wordt het mogelijk om meer ruimtes voor de zorg in te richten zodat er meer patiënten geholpen kunnen worden. Het flexibel gebruiken van elkaars spreekkamer zorgt ook voor meer ruimte om patiënten te zien.

Het realiseren van een centrale aanmeldbalie zorgt ervoor dat het veelal niet meer nodig is om per polikliniek een balie te hebben, waardoor extra ruimte beschikbaar komt die voor poliklinische zorg kan worden gebruikt. Doordat er steeds vaker online afspraken gemaakt worden, is een apart loket per polikliniek ook minder noodzakelijk. Patiënten kunnen hun vervolgafspraken (voor de korte termijn) op de polikliniek zelf maken, in een aparte spreekkamer zodat er meer privacy is.

Tekst loopt door onder de foto

Binnenkomst ingang - Alrijne Alphen - impressie.jpg

Minder reistijd

Ivo van der Klei, lid van de raad van bestuur van Alrijne Zorggroep, licht toe: “Uit marktonderzoek blijkt dat de meeste patiënten niet uit Leiderdorp komen, maar de meeste van onze poliklinieken zitten wel in Leiderdorp. Een scheve situatie, zeker omdat we willen dat patiënten niet onnodig lang hoeven te reizen. Daarom willen we de vierkante meters op de poliklinieken in Alphen aan den Rijn optimaliseren en uitbreiden waar dat kan. Dat scheelt patiënten reistijd omdat ze vaker in hun eigen omgeving naar het ziekenhuis kunnen.”

Andere locatie poliklinieken

Door de verbouwing krijgen poliklinieken soms een andere locatie in het ziekenhuis; zo zitten Radiologie en Orthopedie straks naast elkaar, wat handig en efficiënt is omdat er vaak combinatieafspraken nodig zijn voor patiënten. De bewegwijzering zal steeds worden aangepast. “We raden mensen die in Alphen een afspraak hebben dus aan om goed op de borden bij de hoofdingang te kijken zodat ze direct op de juiste plek terecht komen, want een aantal poli’s zijn of worden binnenkort verplaatst”, zegt Van der Klei.

Benieuwd hoe de nieuwe aanmeldbalie eruit gaat zien? Check dan deze 3D view.

Receptie en kastenwand - Alrijne Alphen - impressie.jpg

Balie vanaf de achterzijde - Alrijne Alphen - impressie.jpg



Reacties

Locatie