arrow_back

ARC benut de kansen niet en verliest

ARC en Smitshoek stonden tot zaterdag 29 februari op exact gelijke hoogte. Na zaterdag 16:55 uur niet meer. De club uit Barendrecht won de thuiswedstrijd van de Racing met 2-0 en steeg een plek.

De nederlaag was absoluut niet nodig. Over het geheel genomen was ARC zelfs de betere ploeg. In de eerste helft leidde dat al tot een viertal behoorlijke mogelijkheden, maar die bleven onbenut. Omdat de thuisploeg de ene grote kans ook op onbegrijpelijke wijze verprutste bleef het tot de rust 0-0 en kon het nog alle kanten op. Na acht minuten kwamen de gastheren echter aan de leiding en daar was geen kans voor nodig. Een bal werd vanaf de zijkant hoog voor geslingerd en Aäron Balk verkeek zich daar gigantisch op. Hij stond te ver voor zijn doel en hoorde de bal tot zijn verbazing, en ook die van de toeschouwers pardoes achter hem in het doel ploffen.

Op zich was daarmee nog weinig aan de hand, want vier minuten verder al kregen de bezoekers tot tweemaal toe de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te tikken. Stefan den Horder, hij vooral, en ook Lionel Frederik, lieten die aan zich voorbij gaan. Vijf minuten verder werd het 2-0 toen een Smitshoeker opeens compleet vrij stond en de hoek voor het uitzoeken had. Er zat aan deze goal wel een stevige buitenspellucht, maar die rook niets.

Uiteraard trachtte Mark Evers met het inbrengen van Coen de Groot, Richard Bakker en de van een blessure herstelde Luuk Samsom het nodige aan die vervelende stand te doen, maar het mocht niet baten. De kansen aan de overkant waren in de slotfase aanmerkelijk groter dan de schaarste van ARC, dat steeds slordiger ging spelen. Een wat ongelukkige nederlaag derhalve, maar als je ze zelf niet maakt doet de ander dat doorgaans wel.