arrow_back

ARC scoort te weinig en verliest weer, nacompetitie is zeker voor Alphia

Het veld was na alle regen van de afgelopen weken verrassend goed, Van der Werff Groep had in korte tijd de staantribune heel mooi gemaakt, de nieuwe dug-outs zijn heel mooi en het was zowaar een keer droog. Aan de randvoorwaarden lag het niet. Sportief gezien was het minder zaterdagmiddag op het complex van ARC.

Het bezoekende Spijkenisse won met 2-1 en ARC zakte weer een plaats. Net als vorige week tegen Smitshoek was de nederlaag niet nodig. De thuisclub was eigenlijk zelfs de betere, maar als je dat niet in doelpunten weet uit te drukken heb je daar helemaal niets aan.

Na anderhalve minuut leek de thuisclub al op voorsprong te komen. Stefan den Horder werd in de diepte aangespeeld en had alleen de doelman nog voor zich. Zonder enige overtuiging schoot de spits tegen de keeper aan. Direct daarop volgde uit een hoekschop een nieuwe mogelijkheid, maar de kopbal ging net over de lat. Geen snelle 1-0 dus, maar een paar minuten later wel een rappe 0-1. Volgens arbiter Kieft zou Timo de Graaf een overtreding hebben begaan jegens Danny Groos. Daarvan was totaal geen sprake, Groos bracht zich zelf ten val, maar de bal ging wel op de stip. De keeper voor deze gelegenheid Niels de Vogel was kansloos.

Acht minuten verder stond het alweer gelijk. Uit een hoekschop kopte Timo de Graaf koelbloedig en loepzuiver raak. In de laatste vijf minuten van de eerste helft was trainer Mark Evers gedwongen twee spelers vanwege blessures te vervangen. En in de slotminuut viel ook nog eens de 1-2. De rappe Yassire Hamdani stoomde weer eens op langs de zijlijn en mocht zijn run voortzetten ondanks het feit dat hij tijdens dat werk Youri Duisterhof tegen het gras schoffelde. Voorzetten kon hij daardoor ook nog en omdat de complete defensie, inclusief Niels de Vogel, dat volledig verkeerd inschatte, kon Marvin van der Pluijm bij de tweede paal al vallend binnenkoppen. In de tweede helft hadden de gasten op enkele linke uitvallen na niet veel meer in te brengen. ARC kreeg legio mogelijkheden om tenminste nog een punt binnen te slepen, maar geen enkele daarvan werd benut. Een wat ongelukkige nederlaag dus weer, maar scoren is de laatste tijd uiterst moeilijk.

Op het veld van Alphia werd tegen half vijf wel feest gevierd. Toen bleek namelijk dat de club de tweede periodetitel had binnengehaald. Zelf won Alphia met 2-0 van FC Oudewater en VVSB verspeelde op eigen veld varrassend punten tegen CVC Reeuwijk. TAVV eindigde in deze periode bovenaan, maar had al een periodetitel op zak. Op doelsaldo bleef Alphia VVSB voor.