arrow_back

Architectenbureau presenteert woensdag bidbook over het Oude Raadhuis


Gaat het dan toch echt gebeuren, een nieuwe bestemming voor het Oude Raadhuis in het Burgemeester Visserpark? Met het bidbook dat architectenbureau Aat Vos woensdag presenteert, lijkt een invulling dichterbij te komen.

Al geruime tijd wordt nagedacht over de bestemming voor het Oude Raadhuis. In het collegeakkoord 2018-2022 wordt de wens naar voren gebracht het Oude Raadhuis een culturele bestemming te geven. Er werd een plan geopperd om cultuur en wonen samen te brengen, en RockArt zag het bijvoorbeeld wel zitten om een Nationaal Popmuseum in het monumentale pand te vestigen. Van beide plannen is niks terechtgekomen.

De gemeente blijft dan ook op zoek naar een bestemming voor het Oude Raadhuis, dit in de vorm van een of meer cultureel-maatschappelijke organisaties die zich in het Oude Raadhuis aan het Burgemeester Visserpark willen vestigen. Met ondersteuning van het extern architectenbureau Aat Vos is een traject gelopen om te komen tot een zienswijze ten aanzien van het gebouw en de gebruiksmogelijkheden. “Deze oriëntatie heeft samen met ‘vertegenwoordigers’ uit de Alphense samenleving plaatsgevonden”, aldus de gemeente.

Het bidbook over de toekomst van het Oude Raadhuis wordt woensdag 14 juli gepresenteerd tijdens een informatiemarkt. De bedoeling is om het proces te doorlopen en van gedachten te wisselen over de uitkomsten daarvan. Hoe is het gebouw in te zetten voor Alphenaren en wat betekenen de verschillende opties voor de nodige aanpassingen en de exploitatie?Reacties