arrow_back

Bankjes in De Aarhof volledig ingewikkeld met plastic


Wie door winkelcentrum De Aarhof loopt voor een bezoek aan een van de winkels was het misschien wel opgevallen. De bankjes in het winkelcentrum zijn volledig ingewikkeld met plastic. Nu rest de vraag: waarom is dat zo?

Recent waren de bankjes nog beplakt met stickers. Met rode en groene stickers stond aangegeven op welke plekken mensen wel of niet plaats mochten nemen. Regelmatig waren er echter mensen die plaatsnamen op de plekken die een rode sticker hadden. Daarom is er nu gekozen voor een wat drastischere maatregel, waarover ook overleg is geweest met handhavers en de gemeente.

De bankjes in het winkelcentrum zijn volledig ingewikkeld met plastic. Centrummanager Marc Krimpenfort laat weten dat de winkeliers achter deze maatregel staan. ‘’Het is een coronamaatregel. Eigenlijk staat het gelijk aan de situatie bij de markt. Net zoals het dragen van een mondkapje is het eigenlijk niet de bedoeling dat mensen onverhoopt samenscholen, omdat het een overdekte ruimte is. Dit willen we dan ook niet stimuleren”, legt hij uit.

Zeker nu de terrassen open zijn en er genoeg zitopties zijn in het centrum, is het volgens Krimpenfort niet nodig dat mensen op de bankjes in De Aarhof kunnen zitten. Krimpenfort laat daarbij nog weten dat zij in De Aarhof al goed bezig zijn met het handhaven van de coronaregels. ‘’Er worden in de weekenden ook mondkapjes en desinfecterende middelen uitgedeeld.’’ Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, zullen de bankjes afgedekt blijven.Reacties