arrow_back

Beerendrecht verzet zich tegen bouwen op ARC-parkeerplaats


De wijk Beerendrecht heeft zich verenigd in een bewonersvereniging. Het doel is om een nieuw wijkje bovenop de parkeerplaats van ARC te verhinderen. Daarom wordt donderdag 16 juli voor het begin van de gemeenteraadsvergadering een petitie aangeboden.

Bij het zoeken naar geschikte woningbouwlocaties zijn enige tientallen onorthodoxe locaties gescreend. Uiteindelijk bleef een handvol locaties over om ook goed te onderzoeken. Een van deze locaties is boven het parkeerterrein van ARC aan de rand van het Zegerslootgebied.
Het plan is dat de parkeerplaats voor ARC blijft en wordt uitgebreid, hierboven verrijst dan een kleine buurt met woontorens en eengezinswoningen. De beoogde locatie wordt begrensd door het sportcomplex, het Aarkanaal en de Oranje Nassausingel.

Inspraak
De gemeenteraad heeft op 29 mei besloten om een bestemmingsplanwijziging in gang te zetten. Daarbij horen inspraakmogelijkheden en er kan een zienswijze worden ingediend. Als de wijziging klaar is, gaat deze opnieuw naar de gemeenteraad ter bespreking. Er kan dan alsnog worden besloten om geen bouwplan door te zetten.

Petitie
Donderdag 16 juli wordt voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering, die om 17.00 uur begint, een petitie aangeboden aan de voorzitter van de raad burgemeester Liesbeth Spies.
Tijdens de raadsvergadering zullen bewoners van Beerendrecht samenkomen op het Stadhuisplein als statement om de petitie kracht bij te zetten. Deze samenkomst is van 19.30 tot 20.30 uur.

Onaangenaam verrast
Aan de overkant van de brede en drukke Oranje Nassausingel ligt de wijk Beerendrecht. Bewoners van deze wijk zijn onaangenaam verrast door de plannen van het gemeentebestuur. “De wijk Beerendrecht in het geheel niet bij de voorbereiding van deze besluitvorming betrokken. De wijk heeft geen gelegenheid gehad om mee te praten en haar bezwaren kenbaar te maken”, meldt woordvoerder Peter Mooij in een persbericht.

Bezwaren
De bewoners van Beerendrecht maken in de petitie bezwaar tegen bouwen op het ARC-parkeerterrein en tegen de communicatie rond deze onorthodoxe locatie. Het gaat daarbij om een negatieve invloed op woonplezier en marktwaarde van de woningen, omdat de wijk naast een natuur- en sportgebied ligt waar geen bouw meer zou en kon plaatsvinden.
Belangrijk voor de ondertekenaars is dat er geen communicatie met de wijk is geweest. Inmiddels zijn er onder meer zorgen over het verdwijnen van groen, toename van alle soorten verkeer, parkeerproblematiek, ander karakter woonwijk door sociale huurwoningen bij ARC en een ander uitzicht vanaf de Rosmolen.



Reacties