arrow_back

Bestuurder rijdt met opvallend hoge snelheid door 30 kilometerzone


De wijkagenten hebben vrijdag samen met de wijkboa onopvallend snelheidscontroles gehouden op diverse plekken in Alphen Noord. Opvallend was dat een bestuurder met een snelheid van 124 km/u door een 30 kilometerzone reed.

Er komen regelmatig klachten binnen van buurtbewoners dat bestuurders te hard rijden. De politie onderneemt daarom actie, samen met de handhavers en de gemeente. Afgelopen woensdagavond controleerden zij al op de Marketentster. Van de twintig auto’s die door de straat reden, gingen er drie te hard. De maximum gemeten snelheid lag toen op 52 km/u. Die maximumsnelheid werd vrijdag overtroffen.

De politie had al aangekondigd dat er snel meer van dergelijke snelheidscontroles plaats zouden vinden. En ze voegen daad bij hun woord. Vrijdag controleerden ze onopvallend op diverse plekken en tijdstippen in Alphen Noord. Er zijn steekproeven gehouden in 30 kilometerzones. Over het algemeen hielden bestuurders zich aan de maximum toegestane snelheid, maar er werden wel een aantal hardrijders gesignaleerd. Opvallend was de hoogst gemeten snelheid, een bestuurder reed maar liefst met 124 km/u door een 30 kilometerzone. “Deze is op gepaste wijze beloond”, laten de wijkagenten weten.  

Politie Alphen aan den Rijn meldt dat de uitkomsten van deze controles door de gemeente worden meegenomen in eventuele vervolgacties. "Hierbij kan je denken aan het plaatsen van snelheidsmeters met de inmiddels blije en boze gezichtjes, afhankelijk van de gereden snelheid, of aanpassingen in de wegindeling."



Reacties