arrow_back

Bij ZV Scheidingsspecialisten hebben kinderen ook een stem


En daar is het besluit, jullie gaan scheiden. Als ouders willen jullie dat de scheiding goed geregeld wordt, voor jullie zelf en voor jullie kinderen. Maar wat als jullie er samen niet uitkomen? Daar komt ZV Scheidingsspecialisten in beeld. Door maatwerk te leveren zorgen zij ervoor dat jullie scheiding van A tot Z geregeld wordt, waarbij ze altijd oog houden voor het kind.

Hiske Zuijderwijk en Ancis Verweij hebben beiden een achtergrond als schoolmaatschappelijk werker, waarvoor ze veel contact hadden met kinderen en jongeren. Met eigen ogen zagen ze hoe kinderen last hadden van de scheiding van hun ouders. Ook leggen ze vaak onterecht de schuldvraag bij zichzelf neer. Dat kan ook anders, zo meenden Zuijderwijk en Verweij. Daarom hebben ze zo’n twee jaar geleden hun eigen bedrijf ZV Scheidingsspecialisten opgericht.

Kinderen als rode draad

Zuijderwijk en Verweij zijn scheidingsspecialisten. “Bij ons staat het kind altijd centraal. We willen dat kinderen niet de dupe worden van de scheiding. Ondanks dat ouders hun kind niet willen belasten, blijft het kind wel onderdeel van de situatie. Kinderen scheiden immers mee”, zegt Zuijderwijk. Daarom zorgen zij ervoor dat er goede communicatie mogelijk is tussen ouders en dat kinderen onderdeel uitmaken van de overeenstemming die tussen hun ouders wordt bereikt. “Gelukkige ouders betekent een gelukkig kind.”

Als scheidingsspecialisten leveren Zuijderwijk en Verweij maatwerk, waarbij de wensen van de klant altijd het uitgangspunt vormen voor de begeleiding die ze bieden. “Elke situatie is anders. Daarom denken we met de ouders mee. Wij bieden hen inzichten en zorgen ervoor dat ze beter in staat zijn om met elkaar te communiceren”, vertelt Verweij. Daarin zoeken ze ook naar een goede middenweg. “Soms is het namelijk zo dat de ene ouder per maand meer te besteden heeft doordat hij of zij alimentatie ontvangt, dat kan zorgen voor spanning en onbegrip. Wij zoeken dan naar manieren zodat beide ouders tevreden zijn.”

Het goede voorbeeld

“Een scheiding kan veel stress geven, daarom is het fijn om te zien wanneer ouders met nieuw vertrouwen de deur uitgaan. Dat was bijvoorbeeld het geval bij een stel die we een tijdje terug bij ons hadden. Zij waren uit elkaar gegaan omdat er zoveel spanning was en ze samen zoveel hadden meegemaakt, dat ze niet meer bij elkaar konden zijn. Als tijdelijke oplossing tot de scheiding geregeld was bleven de kinderen in de woning en wisselden zij om de paar dagen van huis”, vertelt Verweij.

Dat bracht voor alle partijen veel spanningen met zich mee. “Het ging zelfs zo ver dat ze elkaar van tevoren een berichtje stuurde dat ze eraan kwamen, zodat de ander alvast kon vertrekken. De spanning die de ouders onderling ervaarden, kregen de kinderen natuurlijk ook mee. Het was dan ook zo’n mooi moment om te zien dat ze met hulp en het maken van goede afspraken weer goed met elkaar konden communiceren. Na een half jaar zagen we echt een wereld van verschil. De ouders waren meer tot rust gekomen en dat had ook duidelijk een positieve invloed op de kinderen.”

Van A tot Z geregeld

Bij ZV Scheidingsspecialisten kun je terecht om jullie complete scheiding te regelen. Dat komt omdat ze alles onder één dak hebben. “Onze gesprekslocatie bevindt zich in het pand van Freek Hypotheken. Met hen hebben we ook een samenwerking, zodat je niet zelfstandig dingen hoeft te regelen met jouw financiën. Daarom kunnen we ouders van begin tot eind begeleiden, en uiteraard ook met de juiste nazorg. Merken jullie dat er na een half jaar iets niet loopt? Dan gaan we tijdens het follow-up gesprek kijken wat wel prettig werkt. Wij zijn pas tevreden als ouders én kinderen ook tevreden zijn.”

Hebben jij en jouw partner hulp nodig bij jullie scheiding? Neem dan contact op met ZV Scheidingsspecialisten. Dit kan door te bellen naar 06 24866744 of 06 51001039, of door te mailen naar info@zvscheidingsspecialisten.nl. Wil je meer informatie? Bekijk dan eens de websiteReacties