arrow_back

Bijna 400 meter aan gebreide sjaal: Verpleeghuis Oudshoorn zit er warmpjes bij deze winter


Ruim twee maanden geleden daagde Verpleeghuis Oudshoorn Alphenaren uit om mee te helpen bij het breien van een sjaal van een paar honderd meter. Dit om het verpleeghuis deze winter warm te houden. En dat is gelukt: inmiddels is er bijna 400 meter sjaal.

Samen met bewoners, familie en vrijwilligers wilde Verpleeghuis Oudshoorn een sjaal van maar liefst 294 meter lang breien. Waarom deze specifieke afmeting? Nou, dan past de sjaal helemaal rondom Verpleeghuis Oudshoorn. Zo kan Oudshoorn deze winter warm gehouden worden.

Begin juli stond de teller op 105 meter sjaal, gebreid door bewoners, familieleden en vrijwilligers. Om aan de 294 meter te komen, werd de hulp van Alphenaren ingeschakeld. En dat heeft gewerkt. “Heel veel mensen hebben meegebreid en er is inmiddels bijna 400 meter sjaal”, aldus Verpleeghuis Oudshoorn.

Maar hier stopt het niet. Verpleeghuis Oudshoorn heeft nu een nieuw doel gesteld. “Alle bijdragen zijn nog welkom, want dit betekent dat we ook om het tuinhuis en de kas heen kunnen.” Wil jij nog meehelpen? Je mag alle kleuren en materialen gebruiken. De enige voorwaarde is dat de sjaals wel ongeveer 25 centimeter breed moeten zijn.



Reacties