arrow_back

Binnen een jaar aan het werk door samenwerking tussen Arriva, Rijnvicus, UWV en mboRijnland


Arriva, Rijnvicus, UWV en mboRijnland zijn een samenwerking aangegaan om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Rijnvicus en UWV werven en selecteren gemotiveerde werkzoekenden. Zij komen in het ServiceTeam terecht en mogen een opleiding volgen bij mboRijnland. Daarna stromen ze door naar een baan bij Arriva.

Het Arriva ServiceTeam in Zuid-Holland Noord dat onlangs van start is gegaan voert verschillende werkzaamheden uit. Ze bieden bijvoorbeeld extra hulp aan chauffeurs op drukke stations en haltes, ondersteunen bij marketingacties, voeren kleine technische checks uit en reinigen de bussen extra van binnen in de wasstraat op de vestigingen.

Leerwerktraject

Vanaf 31 augustus wordt het mogelijk om een deelname aan dit ServiceTeam te combineren met een entreeopleiding. Dit wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking tussen Arriva, Rijnvicus, UWV en mboRijnland. Arriva start namelijk met een pilot van acht studenten die de hybride opleiding Dienstverlening en Zorg aan het mboRijnland volgen, de praktijkervaring doen de studenten op in het ServiceTeam.

De ambitie is om dit aantal te laten groeien naar minimaal zestien studenten per jaar. Cynthia Romijn, teamleider hybride onderwijs mboRijnland: “Ik ben blij met deze samenwerking met uitzicht op een baan, waarbij onderwijs en werken wordt vormgegeven bij het leerwerkbedrijf. Deze hybride vorm is de toekomst.”

Opstap naar de arbeidsmarkt

Hoe gaat dat precies in zijn werk? Deelnemers worden via UWV en Rijnvicus geselecteerd en werken twee tot zes maanden bij het ServiceTeam. In het ServiceTeam maken zij kennis met het werk op en rond stations en in bussen en leren ze waar hun interesse en mogelijkheden liggen. Via mboRijnland mogen ze de eenjarige entreeopleiding naar een diploma volgen. Vervolgens stromen zij door naar een baan als buschauffeur, monteur, medewerker beveiliging, facilitaire zaken of schoonmaak. Dit kan bij Arriva of bij één van haar samenwerkingspartners.

“Ik ben erg trots op alle betrokken partijen die hun nek uitsteken zodat werkzoekenden een mooie en passende baan vinden. Tijdens het leerwerktraject bij Arriva ontdekken de deelnemers wat bij hen past en kunnen zij zich verder ontwikkelen”, vertelt wethouder Han de Jager van de gemeente Alphen aan den Rijn. Ardjan de Zwart, UWV regiomanager Holland Rijnland, vult aan: “Iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt. Daar zet UWV zich voor in. Dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Arriva, mboRijnland en Rijnvicus.”



Reacties