arrow_back

Binnenkort een ja/nee sticker in Alphense brievenbussen


Een motie om een ja/ja sticker standaard in te voeren, haalde het niet. Wel zal wethouder Leo Maat een ‘eigen’ nee/ja sticker laten verspreiden in de hele gemeente Alphen aan den Rijn.

D66, GroenLinks en Beter Alphen hebben een motie ingediend om het stickerbeleid voor brievenbussen te wijzigen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Wethouder Leo Maat wil geen landelijk beleid wijzigen, maar ziet wel de voordelen van zo'n sticker. De tussenoplossing is het verspreiden bij huis-aan-huisbladen van een nee/ja sticker van de gemeente zelf.

Landelijk is bepaald welk soort stickers er zijn voor brievenbussen om te laten weten of de bewoners ongeadresseerd reclamedrukwerk willen ontvangen. Het gaat om de nee/nee en nee/ja stickers, dus helemaal geen drukwerk of geen reclame maar wel huis-aan-huisbladen.
Drie grote gemeenten hebben hier zelf een ja/ja sticker aan toegevoegd. Daarmee geven bewoners aan dat zij reclame en huis-aan-huisbladen willen ontvangen. Het vierde alternatief is geen sticker, dan wordt er niets in de brievenbus gedaan. Dit systeem blijkt goed te werken en verminderd het gebruik van papier.



Reacties