arrow_back

Bogor Projectontwikkeling verkoopt appartementencomplex op locatie Salvatorikerk aan MN


Bogor Projectontwikkeling heeft het nieuw te realiseren appartementencomplex op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan aan MN verkocht, dat optreedt namens pensioenfonds PMT.

Dit meldt Bogor Projectontwikkeling. Hiervoor tekenden Bogor Projectontwikkeling en MN, namens pensioenfonds PMT, op 22 oktober de koopovereenkomst. Het nieuwe appartementencomplex wordt gerealiseerd op de plek van de Salvatorikerk en het voormalige uitvaartcentrum op de hoek van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan.

Zestig huurappartementen

Het plan voorzag oorspronkelijk in de bouw van 27 zorgappartementen voor Martha Flora en 35 reguliere koopappartementen. Het gewijzigde bouwplan omvat 60 huurappartementen voor de vrije sector. De totale kosten zijn ruim 20 miljoen euro. Voor het realiseren van het appartementencomplex werd onlangs een ruim zeventig jaar oude kastanjeboom verplaatst naar de Anna van Burenlaan, wat een succesvolle operatie was.

De 60 huurappartementen, ontworpen door Kolpa Architecten, zijn verdeeld over 5 woonlagen en zijn in een carré vormgegeven. Op de hoek van de Prins Bernhardlaan is daarbij een markante toren gesitueerd met 9 woonlagen waarin de grotere appartementen zijn opgenomen. De sloop en bouw starten in het vierde kwartaal van 2021.

Verkoop appartementencomplex Sacharovlaan

Onlangs werd het nieuwe appartementencomplex aan de Sacharovlaan, op de plek van het voormalige kantoorgebouw van Frames, ook verkocht. Reales Development B.V. verkocht de 190 woningen aan Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en een groep private beleggers. Dit kwam voor velen als een verrassing, maar volgens wethouder Gerard van As is de verkoop niet per definitie negatief. “Alphen mag blij zijn met een belegger als het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer.”



Reacties