arrow_back

Bouw wijkcentrum Kaju Putih gaat eindelijk beginnen


Wethouder Kees van Velzen is blij dat de bouw van Kaju Putih, het wijkcentrum in de Molukse wijk, eindelijk rond is. "De bouw start na de zomer van dit jaar en is voor de bouwvakvakantie 2020 helemaal klaar." Het gebouw wordt neergezet door R.A. van Leeuwen.

De bouw van het wijkcentrum is ernstig vertraagd door onder meer de crisis. Vandaar ook dat er een aantal keren aanzienlijk meer geld is gevraagd aan de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn. Desondanks leek het eindbedrag toch onvoldoende. Er waren geen inschrijvers voor de bouw die binnen budget bleven.

Architect Joost Voortman heeft vervolgens uitgebreid overlegd met de inschrijvende aannemers. Dat heeft geleid tot versobering van de bouw, waarbij vooral aan de binnenzijde concessies zijn gedaan. Aannemingsbedrijf R.A. van Leeuwen kon uiteindelijk een goede aanbieding doen.

De wethouder is blij dat het nu dan toch allemaal in kannen en kruiken is en meldt ook dat bij het gebouw vijftien parkeerplaatsen komen die de huidige zeven vervangen.



Reacties