arrow_back

Bouwen in de Noordrand van Alphen? Werkgroep vraagt mening van bewoners


De haalbaarheid om te bouwen in de Noordrand en de Gnephoek wordt onderzocht. De werkgroep Leefbare Omgeving Heimanswetering (LOHW) behartigt daarbij de belangen van bewoners uit de omgeving van de Noordrand. Om hun visie en wensen te peilen, hebben ze een vragenlijst opgesteld.

Op de middellange en lange termijn is er behoefte aan meer woningen in de kern Alphen. Daarom wordt er gekeken naar toekomstige woningbouw locaties aan de rand van Alphen om in deze woningbehoefte te voorzien. Er wordt gekeken naar een aantal locaties, waaronder Noordrand I en de Gnephoek. De werkgroep Leefbare Omgeving Heimanswetering (LOHW), bestaande uit een onafhankelijke groep bewoners uit de omgeving van de Noordrand van Alphen, behartigt de belangen van bewoners bij de plannen.

Specifiek gaat het om bewoners uit de wijk Oudshoorn, met onder andere de Schepenbuurt, Heuvelweg, Feministenbuurt, Ambachtenbuurt, Stromenbuurt en de Wielingen. Dit beslaat in totaal circa 4100 woningen. De gemeente heeft onlangs een informatiebijeenkomst georganiseerd over de ontwikkelingen aan de Noordrand en hiervoor zijn circa 1200 bewoners uitgenodigd. Ruim 240 belangstellenden hebben daadwerkelijk de informatiebijeenkomst op 16 februari bezocht. LOHW wil graag de belangen van de bewoners van de Noordrand omgeving behartigen. Daarom hebben zij een vragenlijst opgesteld.

“Via de antwoorden op deze vragenlijst kunnen wij de standpunten van bewoners meenemen in de klankbordgroep en zo het beste proberen te bereiken voor de leefbaarheid in onze woonomgeving. Op die manier streven we naar een goede integratie tussen de bestaande woonbuurten en de nieuwe buurt Noordrand”, aldus LOHW.

De vragenlijst vind je hier

Lees ook: Gemeente bepaalt niet waar gebouwd mag worden



Reacties