arrow_back

Bouwplan zeven nieuwe woningen op Swaenswijkplaats


Op de hoek van de Swaenswijkplaats en de Prins Hendrikstraat is een bouwplan in de maak voor zeven woningen, waarvan een appartement. De bouwplaats is het grasveld naast de Swaenswijkbrug tegenover het bestaande appartementencomplex en restaurant.

Er moet voor het plan een vergunning worden afgegeven die niet overeenkomt met de huidige bestemming. Dit komt omdat hier wel woningen gebouwd mogen worden, maar er geen exact bouwvlak op het bestemmingsplan is ingetekend. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn wordt dan ook binnenkort gevraagd om dit besluit alsnog te nemen.

Het plan voor de woningen sluit aan op de omliggende gebouwen. De zeven woningen zijn er drie minder dan oorspronkelijk voor deze locatie waren bedacht. Het bouwblok past nu bij de buurt. Voor de omwonenden is een inloopavond geweest waar zij zijn geïnformeerd over het plan.

Vijf woningen zijn gericht op de Swaenswijkplaats en twee op de Prins Hendrikstraat. Tussen deze twee woningen is een ingang gepland, zodat de auto’s van de bewoners op het binnenterrein kunnen staan.



Reacties