arrow_back

Brandwonden Stichting doet oproep aan Alphenaren: “Geef om een littekenvrije toekomst”


Van 10 tot en met 16 oktober is de nationale collecteweek voor de Brandwonden Stichting. Voor de stichting een belangrijke week omdat zij geen overheidssubsidie ontvangt en grotendeels afhankelijk is van de opbrengsten uit de collecte. Een collecte die bijdraagt aan het ideaal waarvoor de stichting zich inzet: brandwonden littekenloos genezen.

“Geef om een littekenvrije toekomst”, is dan ook de oproep die de Brandwonden Stichting doet aan alle Alphenaren. “Want mensen met brandwondenlittekens leven in een samenleving waarin je met een geschonden uiterlijk jezelf dubbel moet bewijzen en die daardoor soms ook doelwit zijn van vervelende opmerkingen.

Tegenslagen overwinnen

Jeroen, Britt, Sharon en Veronica, ambassadeurs van de stichting en ervaringsdeskundigen tegen wil en dank, hebben na hun ongeluk ieder op eigen manier steun aan de Brandwonden Stichting gehad. Ondersteuning bij het weer oppakken van hun leven. Psychosociale hulp. Cursussen waarin je leert omgaan met je littekens. Maar ook lotgenotendagen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Over de Brandwonden Stichting

Jaarlijks worden duizenden mensen opgenomen in het ziekenhuis met tweede- en derdegraads brandwonden. Dat verblijf gaat gepaard met talloze operaties, pijnlijke verwisselingen van verband en littekens. Eenmaal weer thuis, moeten ze zich driedubbel in de maatschappij bewijzen.

De Brandwonden Stichting helpt mensen met brandwonden. Kort na het ongeval, maar ook later in de dagelijkse strijd tegen de littekens. De Brandwonden Stichting financiert wetenschappelijk onderzoek, ondersteunt artsen en verplegend personeel, zet campagnes in om brandwonden te voorkomen en helpt slachtoffers sterker en weerbaarder te worden.

Oproep: “Geef om een littekenvrije toekomst”

Omdat niet alle brandwonden voorkomen zullen kunnen worden, is de hulp van Alphenaren meer dan nodig. “In 2020, het coronajaar, was het moeilijker dan ooit om financiële steun voor de Brandwonden Stichting te krijgen met het houden van een collecte.” Daarom wordt de inwoners van Alphen aan den Rijn dit jaar nog nadrukkelijker gevraagd om gul te geven om een littekenvrije toekomst. “Heeft u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?”Reacties