arrow_back

Buurtbewoners balen op dit moment extra dat steiger bij openbare vijver is weggehaald


Een paar maanden geleden is de steiger bij de openbare vijver aan de Willem van de Veldestraat en Gerard Doustraat in Alphen weggehaald. En dat is balen voor de bewoners die de steiger graag hadden gehouden, zeker nu. “De steiger had nu ideaal geweest om het schaatsen veiliger te maken.”

De steiger bij de vijver was een plek waar veel kinderen naar hartenlust konden spelen en ravotten. Maar in oktober kregen buurtbewoners te horen dat de steiger weg moest. Een buurtbewoner had bij de gemeente zijn beklag gedaan omdat hij overlast ervaarde van de spelende kinderen. “Toen hij dit bij de gemeente aangaf, kreeg hij te horen dat hij geen recht van spreken had. Maar hij is blijven zoeken tot hij erachter kwam dat de constructie van de steiger niet klopte”, zo liet een buurtbewoner toen weten.

De steiger bleek inderdaad niet aan de veiligheidseisen te voldoen en moest verwijderd worden. Een buurtbewoner zei toen: ‘’Het is zo ontzettend jammer dat de steiger weg moet, de kinderen hebben in de zomer zo veel plezier gehad. Het hoort inmiddels gewoon bij het park.’’ De gemeente gaf toen aan dat zij wel wilde helpen met het plaatsen van een nieuwe steiger, indien daar budget voor is. 

Een gemis voor de buurt

Die nieuwe steiger laat tot op heden nog altijd op zich wachten. Of de steiger überhaupt terug zal keren is ook nog maar de vraag. “We krijgen het idee dat de gemeente denkt van ‘het komt wel’ en er niet echt vaart achter zet. Er lopen allemaal procedures, maar het schiet niet op. En dat terwijl veel buurtbewoners al hebben aangegeven dat ze graag zien dat de steiger zo snel mogelijk terugkomt. De hele wijk maakt er gebruik van”, laat een buurtbewoner nu weten.

Nu de schaatskoorts stijgt en veel mensen het ijs opzoeken, waaronder bij de openbare vijver bij de Willem van de Veldestraat en Gerard Doustraat, balen de buurtbewoners extra dat de steiger er niet staat. “Het is een kinderrijke buurt. Er zijn dan ook veel mensen op het ijs te vinden. Daarnaast is het zonder steiger eigenlijk nog gevaarlijker ook. Doordat er bij de openbare vijver sprake is van een natuurlijke kade en er dus geen schotjes langs de kant zitten, hecht het ijs niet goed langs de kant. De eerste meter is het daarom echt oppassen. Met een steiger waren we van dat probleem af geweest.”Reacties