arrow_back

Cameratoezicht lijkt te werken


Uit een tussentijds rapport blijkt dat de reacties op cameratoezicht in de uitgaansgebieden Julianastraat en Hooftstraat in Alphen aan den Rijn positief zijn. De politie heeft de indruk dat er een preventieve werking is en heeft ook een aantal zaken op kunnen lossen dankzij camerabeelden.

De positieve ervaring van politie en horeca maken dat het waarschijnlijk is dat uiteindelijk het cameratoezicht in de Alphense uitgaansgebieden blijft bestaan. Behalve de politie hebben ook omwonenden het gevoel dat het cameratoezicht de veiligheid bevorderd. Daarnaast zijn bijvoorbeeld portiers in de horeca blij dat uit camerabeelden soms blijkt, dat zij juist hebben gehandeld tegenover lastige bezoekers die achteraf verhaal komen halen.

Burgemeester Liesbeth Spies meldt verder dat de kosten netjes zijn verdeeld. De politie neemt 60 procent voor haar rekening en de gemeente de overige 40 procent. Verder zegt zij: "Cameratoezicht is wel een sluitstuk. Portiers moeten goed hun werk doen. Mensen moeten worden aangesproken. En, de politie moet surveilleren."

Waarom er niet meer cameratoezicht mogelijk is, heeft onder meer te maken met het stellen van prioriteiten. Bovendien: als politiemensen de beelden uitlezen, zijn zij niet op straat aanwezig.



Reacties