arrow_back

City Deal geeft uitgangspunten nieuwbouw aan


Alphen aan den Rijn ondertekent de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen. Dit houdt in dat de gemeente de uitgangspunten voor nieuwbouw laat aansluiten bij de ambities voor duurzaamheid. De grootste ambitie is om in 2050 CO2 neutraal te zijn.

CO2 neutraal, volledig circulair, klimaat adaptief met een grotere biodiversiteit én voor iedere inwoner een passende woning. Dat wil de gemeente Alphen aan den Rijn in 2050 voor elkaar hebben. Een van de middelen daarvoor is voorwaarden stellen aan nieuwbouwprojecten. Met het ondertekenen van City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen zijn de voorwaarden duidelijk.

De ambitie is dat elk groot nieuwbouw- of transformatieproject (50+ woningen) zo circulair en conceptueel mogelijk wordt gerealiseerd. Bij het ontwerpen wordt onderhoud en hergebruik betrokken. De details moeten los te maken en flexibel inzetbaar zijn en er wordt gebruikt gemaakt van secundair materiaal, materiaal dat CO2 opslaat, niet-toxisch materiaal en in de toekomst herbruikbaar materiaal.

Verder is het de bedoeling dat om in de woningen zoveel mogelijk materiaal te gebruiken dat CO2 opslaat en dat hernieuwbaar is. De onderdelen moeten zoveel mogelijk in de fabriek worden gemaakt en zo flexibel mogelijk toepasbaar zijn om verschillende woningtypen te kunnen realiseren.



Reacties