arrow_back

Containerschip Ever Given in het sloepenhaventje? Dat ziet er zo uit


Je hebt ongetwijfeld het nieuws meegekregen van het vastgelopen containerschip Ever Given in het Suezkanaal. Maar hoe groot is dat schip eigenlijk? Om je daar een indruk van te geven, hebben wij het schip geprojecteerd op een satellietfoto van het sloepenhaventje aan de Lage Zijde.

Bijna een week lang vormde het containerschip Ever Given een blokkade in het Suezkanaal. Omdat dit een van de belangrijkste vaarwegen ter wereld is, zorgde dat voor een behoorlijke stremming van de scheepvaart. Ruim driehonderd containerschepen konden door het vastgelopen schip een week lang de doortocht niet maken.

De afmetingen van de Ever Given, 400 meter lang en bijna 60 meter breed, maken het schip gevoelig voor zijwind. Waarschijnlijk is dat ook de oorzaak geweest van het vastlopen van de Ever Given. De duizenden containers op het schip zouden door de wind naar het ondiepe deel zijn gestuwd. Maandagmiddag is het 224.000 ton zware schip losgetrokken uit de klei door het Nederlandse bergingsbedrijf Boskalis.

Kun jij je lastig voorstellen hoe groot dat schip nou echt is? Op bovenstaande foto hebben wij het containerschip geprojecteerd op een satellietfoto van het sloepenhaventje aan de Lage Zijde. Zo krijg je een indruk van de grootte van het schip.



Reacties