arrow_back

Cultuurmakelaar aan de slag met Cultuurplatform


Katrien van den Oever is als Alphens eerste cultuurmakelaar in maart met haar werk begonnen. Ondanks de uitdagingen van de coronacrisis is zij druk bezig met het instellen van een cultuurplatform en een culturele programmaraad.

Van den Oever stelde zich donderdagavond voor aan de politieke partijen in Alphen aan den Rijn. Zij lichtte haar verslag over de eerste maanden als cultuurmakelaar toe. Ondanks de beperkingen door de coronacrisis is zij er toch in geslaagd om via telefoon en videobellen kennis te maken met tientallen culturele organisaties.

De nieuwe cultuurmakelaar concludeert in haar verslag dat er veel behoefte is aan samenwerking onderling en dat zichtbaarheid heel belangrijk wordt gevonden. Als andere vraagstellingen heeft zij uit het veld opgepikt: "Een soepelere samenwerking met de gemeente, betere ondersteuning en kennis delen."

Zelf vindt Van den Oever dat Alphen aan den Rijn nu snel een cultuurplatform en een programmaraad moet krijgen. "Ik ben in gesprek met clusters uit het culturele veld en uit elk cluster moet een vertegenwoordiger worden gekozen door de achterban. Dat waarborgt de kwaliteit en zorgt voor input. Eind augustus moeten het platform en de raad worden geïnstalleerd."

Op basis van haar eerste kwartaal concludeert de cultuurmakelaar dat  er veel meer kan, dat er meer innovatie moet zijn en dat broedplaatsen kwaliteit gaan toevoegen. Maar vooral: “Alphen aan den Rijn heeft een mooi cultureel veld en men staat open voor initiatieven.”



Reacties