arrow_back

De anderhalvemetercirkels zijn terug in Park Zegersloot, en Alphenaren vinden daar wat van


Ze zijn terug van weggeweest, de anderhalvemetercirkels in Park Zegersloot. Deze zijn bedoeld als hulpmiddel om in de openbare ruimte voldoende afstand van elkaar te kunnen houden, maar niet alle Alphenaren zijn erover te spreken.

Eind mei 2020 introduceerde Alphen, in navolging van grote steden als New York en Amsterdam, de zogenaamde ‘anderhalvemetercirkels’. Deze werden aangebracht op het dagcampingterrein, zodat Alphenaren die in het gras van de zon wilden genieten, makkelijker anderhalve meter afstand van elkaar konden houden. Nu zijn de cirkels opnieuw te vinden in Park Zegersloot.

Alphenaren zijn niet allemaal te spreken over de anderhalvemetercirkels. "Kansloos", "het wordt steeds gekker" en "te lachwekkend voor woorden" , zo klinken veel reacties. Dat zoiets in de buitenlucht gebeurt vinden veel mensen raar. "Kom op zeg; buiten! Wanneer is die onzin een keer afgelopen?" en "Leef en laat leven, het is de buitenlucht! Hopelijk zijn die rare cirkels gauw weer netjes weggesleten." 

Tekst loopt door onder de foto

Zegersloot anderhalvemetercirkels 2021 2_Josh.jpeg

Er zijn ook Alphenaren die spottend reageren. "Het gras buiten de cirkels is lava!" Iemand anders reageert: "Ik wist het! UFO's bestaan!" Maar er klinken ook positieve reacties. "Wees blij dat men een oplossing bedenkt voor de maatregelen die door de overheid zijn opgelegd. Beter dan dat de gemeente moet ingrijpen en het veld moet ontruimen", zegt iemand. 

Hoe werkt het ook alweer? Eén cirkel biedt plek aan meerdere personen uit één huishouden. Ook als je niet uit hetzelfde huishouden komt mag je met elkaar in een cirkel zitten, maar dan moet anderhalve meter afstand worden gehouden. Tussen de cirkels zit twee meter afstand. Als de cirkels vol zijn, word je verzocht om ergens anders heen te gaan om drukte te voorkomen.

Zegersloot anderhalvemetercirkels 2021 3_Josh.jpeg



Reacties