arrow_back

De Derde Helft gaat binnenkort van start in Alphen aan den Rijn


Vanaf vrijdag 10 september zijn alle 55-plussers uit Alphen aan den Rijn welkom bij sportvereniging ARC om mee te doen aan activiteiten binnen De Derde Helft, een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij.

De Derde Helft heeft als doel om van de sportkantine een ontmoetingsplaats te maken. Niet alleen voor sport en spel, maar ook voor een kop koffie en een goed gesprek. De Derde Helft in Alphen aan den Rijn wordt door de ouderencommissie van ARC georganiseerd met ondersteuning van het Ouderenfonds en diverse maatschappelijke partners. 

Voor wie is De Derde Helft?

De Derde Helft in Alphen is een samenwerking tussen ARC, Nationaal Ouderenfonds, Golden Sports en Trias Fysiotherapie. Binnen De Derde Helft organiseren clubs activiteiten in de sportkantine waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en wordt er saamhorigheid ervaren, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel de vereniging als de deelnemers profijt van De Derde Helft.

Vrijblijvendheid en ontmoeting in Alphen

Iedereen is van harte welkom om elkaar vrijblijvend te ontmoeten en mee te doen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers zoals bord- en kaartspelen, sjoelen, darten, een uurtje sporten onder leiding van een fysiotherapeut van Trias Fysiotherapie en Walking Football. Het programma zal de komende maanden verder worden uitgebreid naar aanleiding van de behoeftes van de deelnemers.

ARC stelt vanaf 10 september elke vrijdag haar deuren open van 14:00 tot 17:00 uur. Er wordt rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. In verband met de coronamaatregelen wordt vooraf aanmelden daarom op prijs gesteld. Aanmelden kan via de website van ARC of telefonisch via 06-54731884.



Reacties