arrow_back

De Kloostertuinen: wonen in een waterrijke en groene wijk


Wonen aan het water: wie wil dat nou niet? Kinderen kunnen er eindeloos bootje varen, terwijl water ook een gevoel van vrijheid, ruimte en rust geeft. Wie dit wat lijkt, moet eens kijken in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn. Hier start binnenkort de bouw van Kloostertuinen fase 3, met huizen die direct aan of vlakbij het water liggen.  

Ruimte voor de natuur
Burggooi is een wijk vol ruimte, groen en water. In Kloostertuinen fase 3 zie je dat misschien nog wel het sterkst terug. De huizen grenzen hier aan een grote waterpartij met daarachter een langgerekte parkzone, of ze liggen op een steenworp afstand daarvan. Je zit dus altijd dichtbij de natuur. Voor die natuur is bovendien volop plek in de tuinen van deze huizen, want die zijn allemaal enorm ruim. Ter illustratie: de ‘kleinste’ tuin begint hier ongeveer bij 110 vierkante meter, en de grootste is bijna 300 vierkante meter! Dat zijn afmetingen die je maar zelden ziet, zeker binnen de Randstad. 

Beleef de wereld vanaf het water
Een deel van de huizen in Kloostertuinen fase 3 heeft een achtertuin die direct aan het water grenst. Dat geeft deze huizen een gewilde extra, want wonen aan het water heeft iets speciaals. Zo vinden veel mensen het fijn om over het water uit te kunnen kijken of de rust daarvan te ervaren. Heb je een vlonder in je tuin, dan kun je daar in de zomer heerlijk zitten en genieten van de zon. Een vlonder is daarnaast ideaal voor het aanleggen van een roeibootje. Dat laatste is natuurlijk geweldig voor kinderen. Ze kunnen eindeloos varen en de wereld al spelend vanaf het water ontdekken. En vaar je een keer met ze mee, dan ervaar je zelf ook hoe mooi de omgeving er vanaf het water uitziet.

Binnenklimaat altijd in balans
De huizen in Kloostertuinen fase 3 behoren qua bouwtechniek en duurzaamheid tot de modernste die er zijn. Zo krijgen ze geen gasaansluiting, maar in plaats daarvan een bodemwarmtepomp. Die haalt in de winter warmte uit de bodem, terwijl hij in de zomer juist voor koude zorgt. De huizen blijven hierdoor in de steeds warmere Nederlandse zomers net een paar graden koeler dan huizen zonder bodemwarmtepomp. Naast een warmtepomp krijgen de huizen ook zonnepanelen, wat zorgt voor een flink lagere energierekening. Om kort te zijn: wie hier straks woont, is klaar voor de toekomst.

Centrale ligging
Als je centraal wilt wonen, dan is er geen betere plek dan Alphen aan den Rijn. De verbindingen met het openbaar vervoer zijn er uitstekend en met de auto is de complete Randstad perfect bereikbaar. In een half uurtje ben je in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam of op Schiphol. Tegelijk blijft Alphen een landelijke plek om te wonen. Dat geldt dubbel en dwars voor de waterrijke en groene Kloostertuinen. Na een dag hard werken kom je hier helemaal tot rust. Parkeren is zo gebeurd, want de huizen hebben allemaal parkeerruimte op eigen grond.

Direct aan het water
In Kloostertuinen fase 3 komen vrijstaande villa’s en 2-onder-1 kapwoningen te staan. De verkoop is afgelopen juni gestart, maar er zijn nog woningen beschikbaar. Zoals van het type Leonardus: mooie 2-onder-1 kapwoningen met grote tuinen die direct aan het water grenzen. Hun architectuur doet denken aan de jaren 20 van de vorige eeuw, terwijl ze qua bouwtechniek en duurzaamheid helemaal ‘state of the art’ zijn. Meer informatie over het aanbod is te vinden op de website www.burggooi.nl.



Reacties