arrow_back

De zwaaistenen in de Edelstenenbuurt liggen op hun plek


Alle straten in de Edelstenenbuurt in Alphen zijn sinds vrijdag 3 september versierd met een zwaaisteen. En dat werd in het bijzijn van buurtbewoners feestelijk gevierd door De Blije Wijk.

Al sinds september 2020 lag het idee van De Blije Wijk op tafel om iets te doen voor de commune. Al snel ontstond het idee om zwaaistenen te plaatsen. “Ineens zaten we vorig jaar door corona in lockdown. Geen activiteiten meer! En in die periode kreeg De Blije Wijk gelegenheid om een project in te dienen bij Kern met Pit. Zo werd het idee geboren om in onze wijk zwaaistenen te leggen”, vertelt Joke van Amelunxen van de Blije Wijk.

Zwaaistenen worden gezien als de bouwstenen voor meer verbinding in de wijk. “Een handgebaar zoals een zwaai is universeel en kan door eenieder begrepen worden. Zeker in een tijd als deze, vinden we het belangrijk om de afstand tussen mensen figuurlijk te verkleinen. In een wijk waar we niet allemaal dezelfde taal spreken, leek ons dit één van de mogelijkheden om te verbinden. En wist je dat de kortste afstand tussen twee mensen een glimlach is?”

De Blije Wijk was dan ook ontzettend blij geselecteerd te zijn voor dit project, wat is uitgevoerd in samenwerking met Kern met Pit, het Scala College, Corinne Tijsseling (ontwerpster van de zwaaisteen), Mieke van Krimpen, Andre van Dijk en collega’s, en Gemeente Alphen aan den Rijn. “Wij hopen dat door de zwaaistenen de betrokkenheid en het gevoel BLIJ met je wijk te zijn, toeneemt. Stop eens met het staren naar je telefoon en start met zwaaien naar de persoon die je tegenkomt. Je zult merken dat het werkt. Als je een zwaai geeft krijg je een groet of glimlach terug!”

zwaaistenen edelstenenbuurt 2.jpeg



Reacties