arrow_back

Deelplan 1 van 'De Harmonie' 100% verkocht! Inschrijving voor deelplan 2 geopend


Alle 110 woningen in deelplan 1 van 'De Harmonie' zijn verkocht! Deelplan 2 is ontwikkeling, met betaalbare woningen voor iedere Alphense woningzoeker.

Steevast Beheermaatschappij B.V., de ontwikkelaar van woningbouwplan 'De Harmonie', feliciteert Deerenberg & Van Leeuwen Makelaardij met dit mooie resultaat en wenst aannemer Horsman & Co een voorspoedig vervolg van de bouw toe.

Deelplan 2 van 'De Harmonie' is inmiddels in ontwikkeling. Onder de noemer 'Steevast voor betaalbare woningen' is het de ambitie van Steevast om tussen deelplan 1 en de Van Foreestlaan betaalbare koop- en huurwoningen te realiseren voor uiteenlopende doelgroepen. De aandacht gaat hierbij met name uit naar Alphense woningzoekers die moeite hebben met het vinden van een geschikte en/of betaalbare woning.

Voor starters is het lastig om voor een acceptabele prijs dat felbegeerde ‘eigen dak boven hun hoofd’ te kopen of te huren. Het aanbod aan gelijkvloerse en levensloopbestendige woningen voor 50-plussers en senioren is zeer beperkt, waardoor er niet voldoende grondgebonden woningen ter beschikking komen voor gezinnen. Door een enorm tekort aan (middeldure) huurwoningen vallen (onder andere) jongeren en eenpersoonshuishoudens die geen hypotheek kunnen of willen betalen op de woningmarkt tussen wal en schip. 

De woningmarkt zit op slot en met het programma van deelplan 2 van 'De Harmonie' wil Steevast een bijdrage leveren aan de tekorten op de Alphense woningmarkt. De komende periode zal deelplan 2 verder uitgewerkt worden. Geïnteresseerden kunnen zich alvast inschrijven op de website van “De Harmonie” en zullen dan op de hoogte worden gehouden over de voortgang van de plannen.



Reacties