arrow_back

Dierenambulance geeft tips voor hittegolf


Niet alleen mensen, ook dieren kunnen last krijgen van de hitte de komende dagen. De dierenambulance roept op om ze extra goed in de gaten te houden en ze een beetje te helpen met afkoelen.  

Het advies? Ga niet tussen 12.00 en 17.00 uur naar buiten met je hond. Het asfalt en de stenen kunnen zo heet worden dat de honden brandwonden kunnen krijgen. En laat ze natuurlijk niet in de auto achter! Bel direct 112 als je een hond in een afgesloten auto signaleert.

Katten zoeken zelf een koel plekje op maar zorg voor voldoende water. Ook vogels en egels hebben een beetje hulp nodig met deze warmte. Zij moeten extra veel drinken dus zijn flink geholpen als je buiten een extra kommetje water in de tuin zet. Voor de egels zijn een bakje meelwormen een ideale oplossing. Zij eten normaal slakken maar die zijn nu lastig te vinden.

En tot slot: 'Ook met deze warmte staan wij voor u klaar, wees alstublieft lief voor onze vrijwilligers, ook als het wat langer duurt!', meldt de dierenambulance Alphen aan den Rijn.



Reacties