arrow_back

Digitale woonconferentie op initiatief van de ChristenUnie


Al in 2019 heeft de ChristenUnie-fractie Alphen aan den Rijn het idee geopperd om een Woonconferentie te organiseren. Dit met het doel om de crisis op de woningmarkt (huur en koop) aan te pakken. Dat idee is destijds samen met wethouder Gerard van As opgepakt.

Het voornemen was om eenmalig een fysieke bijeenkomst te houden in de grote zaal van Theater Castellum. Daarbij zouden relevante brancheorganisaties, Tweede Kamerleden en leden van Provinciale Staten met een plan van aanpak komen om de woningnood in Alphen aan den Rijn op een innovatieve manier aan te pakken. Door middel van duurzame bouw, passend in het landschap, en wellicht ook door mogelijkheden om iets buiten de gebaande paden te bedenken en te mogen bouwen.

Helaas gooide corona roet in het eten.

Inmiddels is bekend geworden dat er begin februari 2022 een eenmalige digitale conferentie wordt georganiseerd, waarin de woningnood wordt geadresseerd en op zoek wordt gegaan naar oplossingen. Een bijeenkomst met kwaliteitssprekers, bedoeld voor raads- en commissieleden en andere belangstellenden.

"Niet helemaal wat we als ChristenUnie voor ogen hadden, maar soms moet je blij zijn met wat wél mogelijk is", aldus de partij. "En dat plan zoals we het in 2019 hebben gelanceerd, kan wat ons betreft gewoon nog steeds worden uitgevoerd. Zodra we die kans weer zien, zal de ChristenUnie het relevante netwerk snel activeren!"



Reacties

Locatie