arrow_back

Dit is er in Alphen te doen op Koningsdag


Geen rommelmarkt of straatfeest, maar wel diverse andere activiteiten op Koningsdag in Alphen. Benieuwd wat er te doen is? Dat lees je hier.

De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen roept iedereen op om 27 april de vlag uit te hangen. ‘’Voor de jarige koning en voor elkaar.’’ Organisaties in Alphen zijn ook niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben tal van alternatieve activiteiten om de verjaardag van de koning toch van wat kleur te voorzien.

Programma 

27 april tot en met 9 mei

Oranjepuzzeltour, met de auto, scooter of fiets door het Groene Hart. Alphense Oranjevieringen heeft samen met MAC Rijnland de koppen bij elkaar gestoken. Speciaal voor Koningsdag én Bevrijdingsdag organiseren zij een oranjepuzzeltour voor alle Alphenaren.

Vanwege de vele animo is aanmelden voor de oranjepuzzeltour niet meer mogelijk. 

27 april 11:30 tot 12:00 uur

Traditioneel carillonspel op Koningsdag. Marianna Marras is de stadsbeiaardier van Alphen en beklimt op Koningsdag de 140 treden van de smalle trap in de toren van de Adventskerk om tussen 11:30 en 12:00 uur het carillon te bespelen met vaderlandsliederen en natuurlijk ook het Wilhelmus. 

27 april 14:00 uur

Speciale tv-uitzending vanuit het atrium van het stadhuis. Op Koningsdag organiseert de AOV in samenwerking met Studio Alphen een speciale televisie-uitzending gericht op de inwoners van Alphen. Het atrium van het stadhuis wordt helemaal omgebouwd tot tv-studio. Het wordt een leuke en vrolijke uitzending van met items, interviews en natuurlijk muziek. Te zien op Ziggo (kanaal 40), KPN (kanaal 1407) en XS4ALL (kanaal 1407). 

27 april 16:00 uur

De Nationale Toost wordt in heel Nederland tegelijkertijd uitgebracht door iedereen – op de gezondheid van iedereen. In huis, op de gang of overloop, op het balkon of dakterras, in je voor- of achtertuin, het maakt niet uit. Schenk in en hef het glas!

27 april hele dag

Op Koningsdag kan je thuis allerlei leuke activiteiten doen die in het teken staan van oranje en het koningshuis. Doe mee aan de kleurwedstrijd, de oranjepuzzelwedstrijd, de leukste koningspelletjes thuis, kijk mooie films zoals met een koninklijk tintje, of maak een heerlijke oranjesoep.

Scouting De Uithoek heeft tips zodat kinderen samen op de stoep voor het huis plezier kunnen maken, want wat is er leuker dan lekker buiten te zijn en samen te spelen? Zoals het spel: Koningsbal. Meer leuke spelletjes voor kids vind je hier.



Reacties