arrow_back

Dodenherdenking in Alphen: bloemenkrans neergelegd bij Verzetsmonument in Burgemeester Visserpark


Een sobere Dodenherdenking dit jaar. Om toch stil te staan bij deze dag hebben burgemeester Liesbeth Spies en Kees Slingerland, voorzitter van het Comité Herdenkingen, op dinsdagochtend een bloemenkrans neergelegd bij het Verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark in Alphen.

Ook dit jaar wordt er op een andere manier stilgestaan bij het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de burgers en militairen die ná 1945 om het leven zijn gekomen door oorlogsgeweld. Grote bijeenkomsten zijn er niet, wel legden burgemeester Liesbeth Spies en Kees Slingerland traditiegetrouw een bloemenkrans neer bij het Verzetsmonument in het Burgemeester Visserpark.

Nationale herdenking

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima zijn aanwezig bij de Nationale Herdenking en leggen de eerste krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Er is een kleine groep genodigden aanwezig op de Dam. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om net als vorig jaar op 4 mei de gehele dag de vlag halfstok te hangen (van zonsopgang tot zonsondergang) en om 20:00 uur twee minuten stilte in acht te nemen.

Lees ook: Code geel in Alphen, pas op met wapperende vlaggen tijdens DodenherdenkingReacties