arrow_back

Donatie van 60.000 euro voor nieuwe hospicewoning


Stichting Vrienden van de Hospicegroep Alphen heeft 60.000 euro gekregen van Fonds Alphen en omstreken. Het bedrag is bedoeld als bijdrage voor de bouw van de nieuwe hospicewoning aan de Lupinesingel in Alphen aan den Rijn.

De stichting Hospicegroep Alphen aan den Rijn – Nieuwkoop biedt terminale zorg aan mensen in hun laatste levensfase. De vraag naar die zorg neemt sinds een aantal jaar gestaag toe. Om daaraan tegemoet te komen, wordt een nieuwe woning met zes gastenkamers gerealiseerd.

Bestuursvoorzitter van de Vrienden van de Hospicegroep Alphen aan den Rijn Kees Varkevisser: "We zijn al heel lang bezig met deze uitbreidingsplannen. Zonder de financiële steun van vele donateurs, fondsen en financiers kunnen we onze nieuwe woning niet realiseren. De donatie van Fonds Alphen is voor ons een substantiële bijdrage die we ontzettend goed kunnen gebruiken."

Bestemming
De bijdrage wordt aangewend voor aanvullende cliëntgerichte voorzieningen, zoals aangepaste toiletten, wastafels, antislipvloeren, dimbare verlichting, een bedpanspoeler, smart TV's en een zusteroproepsysteem. Een deel van de donatie wordt gebruikt voor de tuin, met name de verharde onderdelen. Varkevisser: "Fonds Alphen draagt ons al lange tijd een zeer warm toe, net als vele andere zakelijke en particuliere donateurs. Daar zijn we erg blij mee."

De bouw van de hospicewoning is onlangs begonnen. Als alles volgens planning verloopt, vindt de verhuizing nog vóór de zomer van 2019 plaats.



Reacties