arrow_back

Donderdag installatie nieuwe wethouder GroenLinks


De opvolger van wethouder Leo Maat wordt Erik van Zuylen. Het GroenLinks-raadslid krijgt als wethouder onder meer duurzaamheid, afval, cultuur en dierenwelzijn in zijn portefeuille.  Van Zuylen wordt in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 25 juni geïnstalleerd.

Erik van Zuylen (35) volgt Leo Maat op die om gezondheidsredenen in mei terug moest treden. Aanvankelijk was het de bedoeling van GroenLinks om de Alphense fractievoorzitter René Driesen voor te dragen als wethouder. Helaas moest ook Driesen om gezondheidsredenen afhaken.
De voordracht van Van Zuylen wordt door Driesen van harte ondersteund: "Erik is ambitieus, energiek en sterk op de inhoud van zowel zijn eigen portefeuilles als op andere onderwerpen. Dat kan goed van pas komen zowel binnen als buiten het college."

Van Zuylen krijgt als wethouder onder andere duurzaamheid, cultuur, afval en dierenwelzijn in zijn portefeuille. Op zijn 'shortlist' staan vooralsnog het organiseren van een duurzaamheidsconferentie later dit jaar, ruimte creëren voor de culturele sector en een goed gesprek met de provincie Zuid-Holland over de aanleg van zonneweides en windturbines in het Groene Hart op meer industriële locaties, zodat de natuurwaarde elders goed gewaarborgd blijft.

Erik van Zuylen is sinds 2014 gemeenteraadslid in Alphen aan den Rijn. In zijn portefeuille als raadslid zitten sociaal domein, duurzaamheid en financiën. Daarnaast is hij lid van de auditcommissie van de gemeenteraad en lid van de klankbordgroep sociaal domein. Als vertegenwoordiger van de Alphense gemeenteraad zit hij in het algemeen bestuur van de regio Holland Rijnland. Van Zuylen is ook campagneleider van GroenLinks in Alphen aan den Rijn.

Erik van Zuylen is in 2009 cum laude afgestudeerd als politicoloog aan de Universiteit van Amsterdam. Logisch dus dat een groot deel van zijn leven is gericht op politiek. In het dagelijks leven werkt hij als fractiemedewerker van GroenLinks in de provincie Zuid-Holland.



Reacties