arrow_back

‘Droogte is grootste probleem voor tuin’ – Het dak biedt uitkomst


Het Algemeen Dagblad bestempelde droogte eind maart als ‘grootste probleem voor de tuin’. Immers, niet alleen nemen hevige regenbuien toe, Nederland krijgt ook steeds meer te kampen met aanhoudende droogtes. Het dak biedt uitkomst. 

De weersomstandigheden in Nederland worden steeds extremer. Zomerse dagen in maart, sneeuw in de tweede week van april, zeven dagen op rij 30+ graden – we hebben het de afgelopen jaren allemaal voorbij zien komen.

Gelukkig hebben we zelf invloed in het mitigeren van de gevolgen hiervan. Aanhoudende hoosbuien leveren problemen op voor het riool, terwijl droogtes slecht zijn voor het groen in je tuin. Voor de oplossing kun je omhoog kijken, naar jouw dak.

Verkleind risico

Een waterbufferend dak, ook wel retentiedak genoemd, houdt tijdelijk regenwater vast en voert dit vertraagd af. Hierdoor komt niet al het regenwater direct in het riool terecht, waardoor het risico op wateroverlast (zowel binnen als buiten) wordt verkleind.

Het water kan ook worden bewaard om in droge periodes je gazon of planten te sproeien. Op die manier hoef je hiervoor geen kostbaar kraanwater te gebruiken. Een retentiedak is daarmee ook een duurzame keuze, helemaal als je het combineert met een groen dak.

Onder dakterras

Een retentiedak kan namelijk op allerlei daken worden toegepast: op sedumdaken (groene daken), onder een dakterras of onder een parkeerdek. Onder deze bovenste laag worden substraat-, filter- en drainagelagen aangebracht, die het regenwater vasthouden.

Heeft jouw bedrijf of organisatie een plat dak, en wil je bijdragen aan een duurzame omgeving? Neem dan contact op via 0172 438 332, Kewodak neemt de mogelijkheden graag met je door. 



Reacties

Locatie