arrow_back

Een stem voor jongeren in de Alphense politiek


Evon Zevenbergen vindt dat jongeren veel meer dan tot nu toe een stem in de politiek moeten krijgen. Het gaat daarbij vooral om de groep tussen de 18 en pakweg 25 jaar. "Een jaartje meer of minder, maakt dan echt niet uit", aldus Zevenbergen die kandidaat-raadslid is voor Nieuw Elan.

Meer jongeren in de politiek en daarnaast de belangen van jongeren vertegenwoordigen, dat is waar Evon Zevenbergen voor staat. Hij zegt dit niet zomaar. De nummer 10 op de lijst van Nieuw Elan heeft er wel al vier jaar politieke ervaring opzitten. In deze periode heeft hij een tijdje in het bestuur doorgebracht, was hij commissielid in de fractie en is hij nu secretaris van het campagneteam. "We hebben hem opgeleid en nu kan hij ervoor gaan", meldt lijsttrekker André de Jeu.

Evon Zevenbergen is de nummer tien op de lijst. Dat lijkt ver weg van een raadszetel, maar Nieuw Elan is ervan overtuigd dat er voldoende zetels worden binnengehaald om mee te doen in de coalitie. Dan vallen er twee wethouders tussen uit en kan Zevenbergen keurig doorstromen. Die laat het er echter niet op aankomen en probeert met een voorkeursactie zoveel persoonlijke stemmen binnen te halen dat hij hoe dan ook recht heeft op een zetel.

De aftrap van de verkiezingscampagne was maandagavond in BAR32 aan de Julianastraat in Alphen aan den Rijn. Speciaal voor Zevenbergen zijn zo’n vijftig jongeren op de lancering van de verkiezingswebsite en –filmpjes afgekomen. ‘Evon for President’ heet de campagne. "Als je niet om jezelf kan lachen moet je hier niet aan beginnen", meldt de kandidaat. Hij presenteert met verve de zeven speerpunten van Nieuw Elan op het gebied van jongerenbeleid en voegt daar tussen de bedrijven door ook zijn eigen missie om voor de jongeren op te komen, aan toe.

Het resultaat van alle inspanningen blijkt na de verkiezingsdag op 21 maart. Evon Zevenbergen is ervan overtuigd dat er een fraaie raadszetel voor hem klaar staat!Reacties

Locatie