arrow_back

Een toekomst zonder dementie: collecte Alzheimer Nederland vindt binnenkort plaats


In de week van 7 tot en met 13 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In heel Nederland gaan ruim 21.000 collectanten deur aan deur om geld in te zamelen, waaronder ook in Alphen aan den Rijn.

In opdracht van Alzheimer Nederland werd vorig jaar onderzocht hoeveel mensen per provincie en gemeente lijden aan dementie. Voor Alphen aan den Rijn waren dat 1700 mensen. Op basis van voorspellingen van de toekomstige bevolkingsopbouw, is ook een prognose gemaakt van het aantal mensen met dementie in de toekomst. In Alphen aan den Rijn is de verwachting dat het aantal mensen met dementie in 2025 opgelopen zal zijn tot 2100 mensen, in 2030 tot 2500 mensen, in 2040 tot 3400 mensen en in 2050 tot 4000 mensen met dementie. 

De jaarlijkse collecteweek in november is belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland. Vrijwillige collectanten halen dan geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers. "Juist in deze tijd wordt pijnlijk duidelijk hóe nodig het werk van Alzheimer Nederland is. De groep mensen met dementie groeit snel en is erg kwetsbaar. Gelukkig willen ook steeds meer mensen bijdragen. De opbrengst van de collecte stijgt al 6 jaar op rij. En dat is alleen mogelijk dankzij alle vrijwilligers. Collecteren loont dus."

Collecte gaat met zijn tijd mee

Ook dit jaar worden alle collectebussen van Alzheimer Nederland voorzien van een iDEAL QR-code. Dit maakt mogelijk dat mensen met hun mobiele telefoon geld kunnen geven. "Een goed alternatief voor als er geen kleingeld in huis is! Veilig, gemakkelijk en anoniem." Een collectant wordt dit jaar ook in staat gesteld om via WhatsApp mobiel te collecteren. Vanuit huis. Als collectant kun je dus hoe dan ook een belangrijke bijdrage leveren.

qr-code-collectie-alzheimer.png

Help je mee? Elk uurtje telt

"Elk jaar kan meer geld naar onderzoek, omdat de opbrengst van de collecte toeneemt. Collecteren voor Alzheimer Nederland loont dus." Wil je in 2021 hieraan als (mobiele) collectant ook een steentje bijdragen? Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/collecteren voor meer informatie. Je kunt je hier ook aanmelden.



Reacties