arrow_back

EEN TOEKOMSTBESTENDIG ALPHEN AAN DEN RIJN


Alphen aan den Rijn is een prachtige gemeente in het Groene Hart en dat willen we graag zo houden. Een goede balans tussen landschap (groen), water (blauw) en woningen (rood) is belangrijk voor het behoud van onze mooie omgeving. Om in de toekomst te kunnen blijven genieten van alle kwaliteiten van onze regio moeten we nadenken over de ontwikkeling ervan. We hebben een unieke kans om de Groene Hart-kwaliteiten van water en groen te verbinden met maatschappelijke opgaven als klimaat, energie, biodiversiteit, digitalisering, mobiliteit en wonen aan de randen van de kern Alphen aan den Rijn. We noemen dit slim ontwikkelen met Groene Hart kwaliteit. Want, hoe zou een toekomstbestendig Alphen aan den Rijn eruit kunnen zien? Wonen met respect voor het landschap en de toekomst.

Goede huisvesting en fijn wonen, dat is een belangrijk onderdeel van ons leven. Omdat de woningbouw binnen de stadskern van Alphen aan den Rijn binnen een paar jaar zijn maximum bereikt, gaf de gemeenteraad in 2017 opdracht om nieuwe locaties buiten de stadsgrenzen te verkennen als potentiële woningbouwgebieden.

het onderzoek kwamen vier gebieden rondom de stad die geschikt zijn voor woningbouw. Voor elk van deze locaties is een groen-blauwe schets gemaakt waar de opgaven een plek in kunnen krijgen. Deze vind je terug in de flyers van de verschillende gebieden; Gnephoek, Noordrand IOog van KoudekerkOostvaartparkZuid-Noordeinderpolder, of in het ontwikkelperspectief.Reacties

Locatie